Over Eating Habits

Over
Eating Habits

Voeding is iets vanzelfsprekends; we hebben het simpelweg nodig om in leven te blijven. Maar voeding is zoveel meer dan alleen onze bron van voedingsstoffen. Voeding is onderdeel van je eigen identiteit, je eigen ik. Wat je wel of niet lekker vindt is aan jou. Dat kan niemand anders voor jou bepalen.

 

Daarnaast heb je vanuit je opvoeding, geloofsovertuiging, het geboorteland et cetera meegekregen welke voedingsmiddelen je wel of niet eet en welke gerechten gangbaar zijn. Iemand die geboren en getogen is in Japan zal over het algemeen andere voedingsmiddelen en gerechten eten dan iemand die uit Marokko komt.

 

Elke eetcultuur is anders. En omdat eten zo verbonden is met je identiteit, wordt de eetcultuur (of delen daarvan) meegenomen als je in een ander land gaat wonen. Ook wordt de eetcultuur van generatie op generatie doorgegeven.

 

Culturele verschillen overbruggen door middel van eten. Daar staat Eating Habits voor. Omdat eten verbindt.

Veel individuen, organisaties en projecten houden zich bezig met het promoten van hun eetcultuur. Vanuit een passie en/of een overtuiging om de kennis en gerechten van hun eetcultuur door te geven aan de nieuwe generaties en geïnteresseerden.

Met Eating Habits help ik hen op het gebied van online content creatie – websiteontwikkeling, (online) artikelen en social media – en het organiseren en ondersteunen van evenementen.

 

Over Helena Smit

Mijn naam is Helena Smit. Geboren en getogen op Rotterdam-Zuid in een multiculturele wijk. Dolma’s, pastilla’s, cachupa, moksi alesi, johnny cakes: door mijn vriendjes en vriendinnetjes uit alle windstreken was geen gerecht voor mij vreemd. En als ik het niet kende, wilde ik het altijd wel proeven. Mijn liefde voor eten – en dan met name liefde voor diversiteit aan eten uit verschillende culturen – is mij met de paplepel ingegoten.

Ik ga vaak op reis en doe dit vooral om andere (eet)culturen te leren kennen. Dat hoeft niet per se ver weg te zijn; bij een tripje naar een ander deel van Nederland ga ik ook vaak op zoek naar de lokale specialiteit en de eventuele gebruiken binnen de eetcultuur daar. Toch is vooral Azië favoriet, waarschijnlijk omdat ik zelf ook deels Aziatisch (Indonesisch met een heel klein beetje Chinees) bloed heb.

In 2006 studeerde ik af als diëtist aan de Haagse Hogeschool. In 2015 behaalde ik mijn master Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Na als diëtist en later als leidinggevende in de zorg te hebben gewerkt, begon ik mij steeds meer te richten op communicatie en social media. Teksten schrijven, anderen begeleiden op het gebied van zakelijk gebruik van social media, het bijhouden van social media voor organisaties. Het was niet zozeer dat ik daar toen special naar op zoek was, maar op de een of andere manier wisten mensen mij hiervoor te vinden. En ik vond het nog leuk ook.

Al langere tijd speelde ik met het idee om mijn passie voor reizen en mijn passie voor voeding te combineren binnen een eigen bedrijf. In de spaarzame vrije uren die ik had schoolde ik mijzelf bij op het gebied van online communicatie en social media. Iets wat overigens blijvend bijgeschoold moet worden omdat de ontwikkelingen snel gaan. Maar dat is juist het leuke aan het vak. Ik besloot uiteindelijk online communicatie en mijn interesses te combineren: Eating Habits was een feit.

Ik woon overigens nog steeds op Rotterdam-Zuid. En ook nog steeds naar volle tevredenheid. Het multiculturele aspect kan ik niet missen. Als ik niet op reis ben, heb ik tenminste wel al die andere culturen om mee heen. En daarnaast is het uiteraard de beste omgeving om de werkzaamheden van mijn bedrijf uit te voeren.

Helena Smit

Helena Smit

♦♦♦

contact Met eating habits

Heb je vragen of wil je een offerte van een van de producten? Laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op:

3 + 14 =

Volg Eating Habits:

@ Eating Habits | 2018