google-site-verification=JS3VS39CxIUDoocabsTN-qZwoeDnB_8DOVRaHYh9gbk

Over Eating Habits

Eating Habits is een foodtravel blog gericht op culinaire reizen en eetculturen in Europa en Azië. Lees hier over lokale lekkernijen, bijzondere gerechten, tafelmanieren en veel meer. Ga met blogger Helena Smit mee op reis naar de leukste en/of verrassendste culinaire bestemmingen. Voor ieder wat wils, zowel voor de avontuurlijke als voor de minder avontuurlijke foodie.

Dit blog heette voorheen IndoRotterdammert. Dus als je daarnaar op zoek bent, dan ben je op het goede adres. Want ik ben en blijf een IndoRotterdammert* natuurlijk 😉

 

* Een aantal mensen heeft aangegeven dat ze het wel heel erg jammer vinden dat de naam IndoRotterdammert niet meer gebruikt wordt. Tja, IndoRotterdammert blijft wel hangen als je het eenmaal gehoord hebt. Tenminste, als je Nederlands spreekt. Dan snap je ook wel waarom die ‘t’ erachter staat. Ik stelde me als blogger altijd standaard voor met: ‘Ik heb Helena van IndoRotterdammert, met een ‘t’ aan het einde. En met zo’n lekkere Rotterdamse natte ‘t’ , vergat je hem niet snel meer. Ik heb plechtig beloofd dat er op dit nieuwe blog een herdenkingsplekje komt. En ik hou graag mijn woord. Vandaar een In Memorian IndoRotterdammert pagina waar je een berichtje kan achterlaten en contact kunt hebben met lotgenoten. Graag gedaan 😉

Zowel mijn Rotterdamse als Indonesische genen steek ik niet onder stoelen of banken. Ik hou van Rotterdam. Ben er geboren en getogen en zal alleen met veel tegenzin ergens anders kunnen wonen. De moderne architectuur, het karakter niet-lullen-maar-poetsen, ik houd ervan. De Indonesische genen heb ik van mijn moeder. In sommige dingen komt die kant erg in me naar boven. Zo heb ik een voorliefde voor lekker en vooral pittig (heet!) eten. Verder ben geen standaard open boek. Ook heb ik een voorliefde voor te laat komen (jam karet). Maar omdat ik weet dat ik daar niet veel mensen een plezier mee doe, probeer ik als het even kan overal te vroeg of als eerste aanwezig te zijn. Meestal ben ik dan gewoon op tijd.

 

Op dit blog komen mijn beide passies samen, namelijk eten en reizen. Op reis ga ik graag op zoek naar lokale gerechten. En die moeten dan natuurlijk ook geproefd worden. Het is niet dat ik alles eet, maar ik gooi op reis graag mijn culinaire principes over boord. Een soort van You Only Live Once, maar dan op je bord. Of in je bananenblad. Of opgerold in de krant van gisteren.

 

Buiten Marokko en Egypte na ben ik eigenlijk alleen maar op reis geweest naar landen in Europa en Azië. Zuid-Afrika, Canada en New York en Nieuw-Zeeland staan nog op mijn bucketlist, maar voor de rest is er buiten Europa en Azië geen ander land waar ik verder nog naartoe zou willen eerlijk gezegd. Welke landen/steden ik in Europa en Azië nog wil bezoeken? Ierland, Sint-Petersburg, Moskou, Turkije, Oman, Kirgizië, Georgië, Dubai, Abu Dhabi, Israël, Jordanië, Oezbekistan, Zuid-Korea, Taiwan en Hongkong. En dan ben ik er vast nog wel een paar vergeten. Uitgereisd ben ik dus nog lang niet 🙂

 

Na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt als diëtist, beleidsmedewerker en leidinggevende, ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Voorheen heette mijn bedrijf Eating Habits, maar omdat ik naast opdrachten binnen de culinaire wereld ook steeds meer aanvragen kreeg vanuit de reiswereld en gezondheidszorg, besloot ik voor een andere bedrijfsnaam te gaan, namelijk Visibilitas. Neem gerust een kijkje op mijn site.

 

Over Eating Habits

Eating Habits (voorheen 'IndoRotterdammert') is een blog over foodtravel in Europa en Azië. Het platform is onderdeel van Visibilitas.

 

Volg Eating Habits

 

 

Contact

info@eatinghabits.nl
+31 (0) 652153405

 

 

(c) 2016-2019, Visibilitas | Privacyverklaring