ROTTERDAM – Speciaal voor Chinees Nieuwjaar 2019 opent chef-kok Tim Kan een exclusief pop-up restaurant bij Harries Wine & Deli. Van 7 tot 10 februari zijn fijnproevers welkom aan de chef’s table voor een ode aan de Kantonese keuken in vier gangen. Wijn wordt verzorgd door topsommelier Harrie Baas.

 

Chinees Nieuwjaar wordt in Rotterdam groots gevierd. Naast dansende draken en vuurwerk spelen ook culinaire avonturen daarin een belangrijke rol. De Chinese keuken is namelijk meer dan nasi en bami. Niet voor niets lanceerde de Michelingids dit jaar een speciale editie voor de Chinees-Kantonese keuken, waarin maar liefst acht Nederlandse restaurants zijn opgenomen.

 

Chef-kok Tim Kan is al meer dan 25 jaar de onvermoeibare ambassadeur van de Kantonese keuken in Nederland. Om het Chinese jaar van het varken in te luiden, nodigt hij avontuurlijke fijnproevers uit om plaats te nemen aan zijn chef’s table: een initiatief van Tims Chef’s Academy waarbij verschillende topkoks hun vakmanschap demonstreren.

 

Bij Harries Wine & Deli verzorgt Tim een kennismaking met de verrassend veelzijdige gerechten van de Kantonese keuken. In vier gangen neemt hij zijn gasten mee op een culinaire reis door China. De wijn bij het diner wordt verzorgd door topsommelier Harrie Baas, voorheen mede-eigenaar van sterrenstaurant Amarone en nu eigenaar van delicatessenwinkel en proeflokaal Harries Wine & Deli.

 

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus belangstellenden wordt geadviseerd zich snel aan te melden. Dat kan op https://www.chefsacademy.nl/chefs-academy/c-xchefs-table/, waar ook aanvullende informatie te vinden is.

 

Wanneer:           7, 8, 9 en 10 februari om 17.30 en 19.30 uur

Waar:                  Harries Wine & Deli, Hoogstraat 63A, Rotterdam

Aanmelden:       https://www.chefsacademy.nl/chefs-academy/c-xchefs-table/