teksten

– ENGLISH BELOW –

 

WAT IS EATING HABITS?

 

Voeding is iets vanzelfsprekends; we hebben het simpelweg nodig om in leven te blijven. Maar voeding is zoveel meer dan alleen onze bron van voedingsstoffen. Voeding is onderdeel van je eigen identiteit, je eigen ik. Wat je wel of niet lekker vindt is aan jou. Dat kan iemand anders niet voor jou bepalen. Daarnaast heb je vanuit je opvoeding, geloofsovertuiging, het geboorteland et cetera meegekregen welke voedingsmiddelen je wel of niet eet en welke gerechten gangbaar zijn. Iemand die geboren en getogen is in Japan zal over het algemeen andere voedingsmiddelen en gerechten eten dan iemand die uit Turkije komt. Elke eetcultuur is anders. En omdat eten zo verbonden is met je identiteit, wordt (/worden onderdelen van) de eetcultuur meegenomen als je in een ander land gaat wonen. Ook wordt eetcultuur van generatie op generatie overgenomen.

 

Eating Habits schrijft teksten, verzorgt (online) communicatie-uitingen en organiseert diverse offline-activiteiten waaronder kookworkshops, lezingen en kleinschalige events. Bij alle activiteiten staan voeding en eetculturen centraal.

Eating Habits

06-38275580

Mijn naam is Helena Smit. Geboren en getogen op Rotterdam-Zuid in een multiculturele wijk. Dolma’s eten bij een Turks vriendinnetje, op feestjes koekjes bereid met rozenwater  bij een Marokkaans vriendinnetje, cachupa bij een Kaapverdiaans vriendje en af en toe een lekkere boterham met boterhamworst tijdens de overblijf bij een Nederlands vriendinnetje. Mijn liefde voor eten – en dan met name liefde voor diversiteit aan eten uit verschillende culturen – is mij met de paplepel ingegoten. Ik woon overigens nog steeds op Rotterdam-Zuid, zo leuk vind ik het daar. Het multiculturele aspect kan ik niet missen. Als ik niet op reis ben, heb ik tenminste wel al die andere culturen om mee heen.

 

Al langere tijd speelde ik met het idee om mijn passie voor reizen en mijn passie voor voeding te combineren binnen een eigen onderneming. Ik ga vaak op reis en doe dit vooral om andere (eet)culturen te leren kennen. Dat hoeft niet per se ver weg te zijn; bij een tripje naar een ander deel van Nederland ga ik ook vaak op zoek naar de lokale specialiteit en de eventuele gebruiken binnen de eetcultuur daar. Toch is vooral Azië favoriet, waarschijnlijk omdat ik zelf ook deels Aziatisch (Indonesisch met een heel klein beetje Chinees) bloed heb.

 

In 2006 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool.  Na als diëtist en later als leidinggevende in de zorg te hebben gewerkt, besloot ik om toch mijn al lang gekoesterde wens achterna te gaan: Eating Habits was een feit. Eetculturen erg specifiek? Welnee! Juist de diversiteit aan eetculturen maakt dat het een mooi, boeiend en veelzijdig onderwerp is om mee te werken.

 

Ik help graag anderen met mijn kennis en passie over voeding en eetculturen. Waar ik je zoal mee kan helpen? Ik geef een aantal voorbeelden:

 

Je bent importeur van een voedingsmiddel op de buitenlandse markt en wilt dit product via informatie op de website en communicatie-uitingen op social media bekend maken bij het Nederlandse publiek maar je hebt geen communicatie-afdeling. Eating Habits kan in samenspraak met jou een communicatieplan maken en de verdere acties uitrollen. Denk aan het schrijven van blogartikelen op de website, het maken van rechtenvrije foto’s van het voedingsmiddel en het schrijven van berichten op de diverse eigen social media kanalen.

 

Je bent eigenaar van een restaurant met een nieuwe menukaart en je zoekt een foodfotograaf die jouw gerechten mooi op foto zet zodat je deze rechtenvrij kunt gebruiken voor verschillende communicatie-uitingen, zowel online als offline. Eating Habits kan deze foto’s voor jou verzorgen.

 

Je bent eigenaar van een voedingsmiddelenbedrijf of restaurant en wil dat je medewerkers zelf vaker social media gaan inzetten om jouw bedrijf te promoten, maar je weet niet waar je moet beginnen. Eating Habits helpt een plan en kaders op te stellen en traint jouw personeel hoe om te gaan met social media in relatie tot het bedrijf.

 

Je hebt een eigen website binnen het thema voeding. Je wilt gaan starten met bloggen maar hebt geen inspiratie of weet niet waar je moet beginnen. Eating Habits bespreekt met jou de onderwerpen, schrijfstijl, look and feel van de website en schrijft blogartikelen die passen in jouw wensen.

 

Je wilt een foodevenement organiseren en zoekt ondersteuning bij de voorbereidingen van het evenement? Eating Habits kan je hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van het plan inclusief tijdspad, het verzorgen van de aanvraag van vergunningen, subsidies en sponsoring, het verzorgen van de communicatie-uitingen rondom het evenement en het zoeken naar verdere personele ondersteuning indien nodig. Het kan natuurlijk ook dat je het hele evenement tot in de puntjes hebt verzorgd, maar voor op de dag zelf een coördinator zoekt om alles in goede banen te leiden zodat jij vooral kan het genieten van het evenement zelf. Ook dan kun je Eating Habits inschakelen.

 

Denk je dat ik je kan helpen met jouw project of evenement? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op via 06-38275580 of helena@eatinghabits.nl . Of ga naar de contactpagina.

eating habits

WHAT IS EATING HABITS?

 

Food is often taken for granted; we simply need it to stay alive. But food is so much more than merely our source of nutrients. Food is part of your own identity, of your own self. What you like or do not like to eat is up to you. Nobody else can decide that for you. In addition to this, factors like your upbringing, religion and homeland have taught you which foods you eat or do not eat and which dishes are common. Somebody born in Japan will generally eat different foods and dishes than somebody from Morocco. Every food culture is different. And because food is connected to your identity in this way, you bring along your food culture when you move to a different country. Food culture is also passed from generation to generation.

 

Eating Habits writes articles, provides (online) communication and organises various offline activities including cooking workshops, lectures and small-scaled events. It all focuses on nutrition and food cultures.