Magazine

Magazine Eating Habits Azië

Voeding is iets vanzelfsprekends; we hebben het simpelweg nodig om in leven te blijven. Maar voeding is zoveel meer dan alleen onze bron van voedingsstoffen. Voeding is onderdeel van je eigen identiteit, je eigen ik. Wat je wel of niet lekker vindt is aan jou. Dat kan iemand anders niet voor jou bepalen. Daarnaast heb je vanuit je opvoeding, geloofsovertuiging, het geboorteland et cetera meegekregen welke voedingsmiddelen je wel of niet eet en welke gerechten gangbaar zijn. Iemand die geboren en getogen is in Japan zal over het algemeen andere voedingsmiddelen en gerechten eten dan iemand die uit Israël komt. Elke eetcultuur is anders. En omdat eten zo verbonden is met je identiteit, wordt de eetcultuur (deels) meegenomen als je in een ander land gaat wonen. Ook wordt eetcultuur van generatie op generatie overgenomen. Onder invloed van andere eetculturen en invloeden staat een eetcultuur ook nooit stil.

Azië algemeen

Azië algemeen

Noord-Azië

Mongolië

Rusland

Centraal Azië

Kazachstan

Kirgizië

Oezbekistan

Tadzjikistan

Turkmenistan

Oost-Azië

China

Hongkong

Japan

Macau

Noord-Korea

Taiwan

Zuid-Korea

Zuidoost-Azië

Cambodja

Filipijnen

Indonesië

Maleisië

Myanmar

Laos

Singapore

Thailand

Vietnam

Zuid-Azië

Afghanistan

Bangladesh

Bhutan

India

Maladiven

Nepal

Pakistan

Sri Lanka

Zuidwest-Azië

Armenië

Azerbeidzjan

Bahrein

Cyprus

Sinaï

Gazastrook

Georgië

Iran

Irak

Israël

Jemen

Jordanië

Koeweit

Libanon

Oman

Qatar

Saoedi-Arabië

Syrië

Turkije

Verenigde Arabische Emiraten

Westelijke Jordaanoever

Eetculturen

Eetculturen

Interviews

Interviews

Familierecepten

Familierecepten